Elina Lehto aloitti tanssimisen v.1965 Liisi Hallaksen balettikoulussa, joka sijaitsi Tampereen Teatterin yläkerrassa. Hänen ensimmäinen kokemuksensa teatterialasta oli, kun Esko Raipia ilmestyi kerran balettitunnille ja valitsi hänet tanssimaan näytelmään Kunniakuja 1966. Siitä alkoi hänen näyttämöuransa. Hän sai tanssia baletissa Prinsessa Ruusunen sekä Liisin oppilasnäytöksissä. Tässä vaiheessa Elina kiinnostui teatterityöstä ja tanssijan ammatista.
Tanssitaide
Tanssija-koreografi, tanssin professori Marjo Kuusela
08.06.2022 Tanssitaide, Henkilöesittelyt
Marjo Kuusela kävi vuodesta 1950 lähtien Lahja Salvianderin liikuntakoulussa Turussa, vuodesta 1954 myös Leena Ortolan ( myöh. Erkki Kuntun) balettikoulussa. Hän oli Turun kaupunginteatterissa tanssijana 1953 tai- 54. Samoihin aikoihin Marjo aloitti tanssimisen Åbo Svenska Teaternissa. Hän voimisteli ja kilpaili Turun Urheiluliitossa ja esiintyi sen valioryhmässä koko kouluaikansa.
Baletinopettaja Hannele Suomalainen
08.06.2022 Tanssitaide, Henkilöesittelyt
Hannele Suomalainen jatkaa tanssioppilaitoksen rehtorina omassa balettikoulussaan, jonka hänen äitinsä Sini Virtanen perusti v.1965. Balettikoulu on toiminut Pirkanmaalla vuodesta 1986 lähtien. Toimipaikat ovat Tampereella ja Ylöjärvellä. Balettikoulu on hyväksytty antamaan taiteen perusopetusta laajan ja yleisen oppimäärän mukaisesti.
Tanssitaiteilija, tanssitaiteen maisteri Anniina Kumpuniemi
08.06.2022 Tanssitaide, Henkilöesittelyt
Anniina Kumpuniemi on kuulunut Tanssiteatteri Mobita/Danscon ydinryhmään sen perustamisesta 1997 lähtien. Vuodesta 2010 lähtien hän on tanssija-koreografin työnsä lisäksi toiminut MD:n toiminnanjohtajana.
Tanssija Kari Nikkilä
08.06.2022 Tanssitaide, Henkilöesittelyt
Kari Nikkilä suoritti Tampereella ammattikoulun 2-vuotisen asentajalinjan. Hänen setänsä Hannu Nikkilä oli ollut aikaisemmin tanssijana ja laulajana TTT:n opereteissa. Kari oli nähnyt hänet teatterissa ja oli luonnollista, että urheileva nuorimies alkoi myös tanssia.
Taidetanssi Tampereella
08.06.2022 Tanssitaide
Tanssin keskuksia olivat 1800-luvulla Turku, Helsinki ja Viipuri. Tamperelaiset saivat kosketuksen tähän taidemuotoon kiertävien tanssinopettajien kautta. Suurin osa heistä oli syntyisin Ruotsista tai siellä opiskelleita.